Teknisk konsult

Letar du efter en ny utmaning inom teknik? Vill du samtidigt bli del av en världsledande arbetsplats där utveckling, teknik och innovation står i fokus? Då kan det vara dig vi söker!

Sedan starten 1992 har Aptus jobbat stenhårt för att förenkla nyckelhantering för fastighetsägare runtom i norden. Idag är vi en av de ledande leverantörerna av passage-, boknings- och porttelefonisystem för flerbostadshus. Det är vi givetvis glada för, men resan mot ett nyckelfritt samhälle har bara börjat.

 

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att genomföra driftsättningar och ge tekniskt stöd till befintliga återförsäljare, egen organisation samt slutkunder. Du föreslår tekniska lösningar och tar tillsammans med kunden beslut på vad som skall göras. Att arbeta i kunders servermiljö är något som förekommer dagligen.

I rollen ingår även att hålla schemalagda och kundanpassade utbildningar. Du kommer att delta på diverse externa och interna event och konferenser vilket innebär att du får räkna med ca 40-50 resdagar per år.

Tjänsten innebär också viss uppföljning av befintliga kunder. Syftet är att följa upp hur deras arbete med Aptus-systemet fortlöper, informera och utbilda om nya produkter. Du kommer att genomföra sambesök med säljare hos befintliga kunder för att informera och utbilda i Aptus produkter och tjänster, samt vara behjälplig med att identifiera kundens behov och önskemål kring funktionalitet.

 

Vem är du?

Vi tror du är en "doer" med eget starkt driv. Du har ett brinnande intresse för teknik och elektronik samtidigt som du har grundläggande ekonomisk förståelse och erfarenhet av att arbeta i affärssystem och andra stödsystem.

Du beskrivs som pedagogisk och nyfiken och tycker det är kul att hålla egna utbildningar. Att leda projekt när det behövs och ta tag i taktpinnen är något som är naturligt för dig. Vidare beskrivs du som en social, kund- och serviceorienterad och lyhörd person som gillar att lösa problem. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta tillsammans i grupp och tycker att det är viktigt med transparent kommunikation med kollegor och kunder.

 

Vi söker dig som har

 • Goda IT kunskaper: SQL, Web-lösningar, API, nätverk.
 • Stort intresse för teknik och elektronik.
 • En "doer" med starkt eget driv.
 • Kunna arbeta självständigt samt i grupp.
 • Ekonomisk förståelse.
 • Minst teknisk gymnasieutbildning.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

 

Önskvärda egenskaper

 • Social, (relationsbyggare).
 • Serviceorienterad och hjälpsam, kombinerat med god prioriteringsförmåga.
 • Van att följa upp och att jobba mot mål.
 • Ärligt och rakt kommunikationssätt med kollegor och kunder.
 • Problemlösare, se vad kunden behöver.
 • Kunskap inom övriga nordiska språk (då vi bedriver verksamhet i hela Skandinavien kan detta ibland innebära att våra konsulter behöver vara behjälpliga i kunduppdrag i våra grannländer)

 

Meriterande kunskaper/erfarenheter

 • Tidigare erfarenhet från installation, driftsättning/programmering av Aptussystem, ASSA Arx-system alternativt närliggande fabrikat
 • Erfarenhet från fastighets- och/eller säkerhetsbranschen
 • Utbildning inom elektronik är meriterande.

 

Arbetsplats

Tänkt tjänstgöringsort är Stockholm alternativt Göteborg.

 

Kontakt och ansökan
Om du känner att du uppfyller flertalet av kriterierna ovan är du välkommen att skicka in din ansökan med ett CV och ett personligt brev i Talent Recruiter, dock senast 2019-12-30.

För mer information, vänligen kontakta Sälj-& konsultchef Robert Almqvist på telefonnummer 070 318 57 05 alternativt via mail till robert.almqvist@assaabloy.com

 

" Följ med Aptus på resan mot ett nyckelfritt samhälle!"

Vi arbetar med våra produkter från ax till limpa och har vår elektronikutveckling och produktion i samma byggnad. Vi tror starkt på att med rätt människor ombord kan vi tillsammans skapa nya och innovativa lösningar för framtiden. Framåt, Trygga och Hjälpsamma är de värdeord vi alla arbetar efter.

 

Vi har vårt huvudkontor i Mölnlycke och är idag totalt c:a 70 st anställda. Aptus är ett fristående bolag inom ASSA ABLOY-koncernen.

 

Vill du vara med och öppna dörrarna till framtiden?"

 

Läs mer om verksamheten på   https://www.aptus.se/sv/site/aptusse/ och www.assaabloyopeningsolutions.se 

 

Mölnlycke
Sweden