Affärsnära Ekonomichef till Aptus Elektronik i Mölnlycke

Aptus Elektronik AB utvecklar, producerar och säljer säkerhets- och informationssystem för flerbostadsfastigheter. Sedan starten 1992 har vi jobbat fokuserat med att förenkla nyckelhantering för fastighetsägare runt om i Norden och idag är vi en ledande leverantör av passage-, boknings- och porttelefonisystem för flerbostadshus. Det är vi givetvis glada för, men vår resa mot ett nyckelfritt samhälle har bara börjat. Vi har idag ett kontor i Mölnlycke (huvudkontor i nya lokaler) och ett i Stockholm och är idag ca 70 st anställda. Aptus är ett fristående bolag inom ASSA ABLOY-koncernen och omsätter över 150 MSEK. Vill du veta mer om Aptus och våra produkter kan du läsa mer om oss på www.aptus.se .

Vi söker dig som uppskattar utmaningen med att verka i såväl det lokalt förankrade Aptus som i den internationella koncernen ASSA ABLOY.

Din kompetens och erfarenhet är viktig för oss men lika viktig är din potential och personlighet. Du välkomnas in i ett bolag med starkt engagemang och tekniskt kunnande. Företaget är framgångsrikt och i kraftig tillväxt. Här arbetar du affärsnära och i tätt samarbete med dina medarbetare.

Tjänsten och arbetsuppgifter

I rollen som Ekonomichef på Aptus kommer du att ha en viktig roll i företagets fortsatta utveckling och ett nära samarbete med såväl VD som övriga ledningsgruppen samt chefer inom ASSA ABLOY Scandinavia. Du har en aktiv roll i företagets ledning och utgör en viktig drivkraft när det gäller utveckling av ekonomiskt tänkande hos alla medarbetare och inom alla funktioner. Du kommer att ha personalansvar för en person inom Ekonomi. Du rapporterar till VD och har också en streckad rapportering till ASSA-ABLOY:s CFO Skandinavien.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Månatlig koncernrapportering
  • Ansvar för årsbokslut och rapportering enligt IFRS
  • Budget- och prognosarbete
  • Analys och uppföljning
  • Leda och koordinera
  • Processutveckling

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi och tidigare erfarenhet som Ekonomichef eller Controller med personalansvar. För att lyckas i rollen krävs goda redovisningskunskaper, erfarenhet inom ERP-lösningar samt att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Tidigare erfarenhet från en internationell koncern samt av IFRS ses som meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad, proaktiv och målinriktad. Du trivs med utmaningar, är flexibel och van att jobba mot deadlines. Du levererar med hög kvalitet och har stor arbetskapacitet. Din ledarstil är genomtänkt och hjälper dina medarbetar att utvecklas både som personer och i sitt arbetssätt.

Vidare skall du kunna framställa ekonomi på ett jordnära och engagerande sätt, agera handlingskraftigt samt självklart vara serviceminded. Din potential och personliga egenskaper kommer att vara avgörande i urval och slutgiltigt val.

Ort: Mölnlycke

Omfattning: Heltid

Mer information om tjänsten: Kontakta gärna rekryteringskonsult Susanne Areschoug på Dfind Finance susanne.areschoug@dfindfinance.se eller 0729-889430

Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt dock senast 2017-10-16.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här